Kiemelt Ajánlatok

Gere Tamés és Zsolt Pincészete Villány


Fenyves Fogadó
Szurdokpüspöki

Kóstoló-Facebook
Magister Pincészet és Borarchívum borszaküzlet
Eger
Heves megye
bor
Min. Férőhely Max. Férőhely Házi kóstoltatás Szálláslehetőség
5 120 Igen Nincs
Bemutatkozás

Pincészetünk családi vállalkozásként jött létre 1996-ban. Meglepő lehet, hogy két tanárember borászkodásra adja a fejét, de még sincs ebben semmi különös.

A bor szeretete tokaj-hegyaljai származásunk révén már gyermekkorunkban kialakult, mivel a családban visszamenőleg mindig is folyt borászkodás. Később az élet Egerbe sodort minket, itt is alapítottunk családot, de a vonzalom megmaradt, ezért mihamarabb szerettünk volna egy erre épülő családi vállalkozást, egy hobbi borászatot. A Szépasszony-völgyben vásároltunk egy pincét, melyet gasztropincévé alakítottunk át, és a mai napig helyszínéül szolgál a különböző borkóstolóinknak. A szomszédságában egy borszaküzletet alakítottunk ki (Borarchívum), melyben a Magister borcsalád mellett az Egri Borvidék legjobb pincészeteinek a termékei is megtalálhatóak. 

Idén egy újabb pince ág vágásával, átalakításával, - össze kötve a két előbbi pincét - egy Egerben egyedülálló borház kialakítására került sor. A hozzánk ellátogatók átfogó képet kaphatnak – látvány pince segítségével - a borkészítés folyamatáról a szüreteléstől egészen a bor palackba kerüléséig, valamint, egy nagyobb borkóstoló helyiség kialakításával nagyobb csoportok a minőségi borkóstolás élményével is gazdagodhatnak.

Galéria
Elérhetőség
Cím 3300 Eger, Szépasszonyvölgy 32, Magyarország
Weboldal
E-mail:
Telefon